Fladbjerg

En havørred fanget ved Fladbjerg med blink.

Fladbjerg er en meget kendt fiskeplads i Mariager Fjord. Det er nemt at komme dertil, man kan parkere lige ved vandet og der er ofte havørreder at fange.

Det betyder naturligvis også, at det er et velbesøgt sted/område i det hele taget. Pladsen er dog ganske stor, så der er plads til en del lystfiskere.

Det er ikke fiskepladsen man skal besøge, hvis man forventer at gå i ro og fred, med masser af plads til eget fiskeri.

Fladbjerg er på sin vis et sort lavvands-område, med nogle enkelte huller hist og her. Om sommeren fiskes der i den ydre del af pladsen, hvor der er mere strøm og dybde, men henunder aftenen og natten, trækker havørrederne ofte tæt ind under land og jager i det helt lave vand.

Forår, efterår og vinter er topsæsonerne for Fladbjerg. Under de 3 årstider kan havørrederne fanges i det helt lave vand uanset tid på døgnet, helt inde fra vandkanten og hele vejen ud mod og i det dybe.

Område + parkering ved Fladbjerg

Der kan parkeres her: Parkering 1

Der kan også parkeres her: Parkering 2

Og her: Parkering 3

Tilgængelighed

Brugen af waders er klart at foretrække. Men det er muligt at fiske og endda fange fisk fra land flere steder på denne plads.

Fredningsbælter

Der er ingen fredninger/fredningsbælter ved Fladbjerg.

Årstider

Året rundt kan der fanges havørreder her. Efterår, vinter og forår er top-sæsonerne. Men sommeren kan også have sine helt gode perioder.
Aften og nattefiskeriet om sommeren kan være spektakulært og enormt givende. Her kan både fiskes med skumbiller og kystwoblere, regnorm og børsteorm i mørket med stor succes.

Anbefalede agn til fladbjerg ved Mariager Fjord

Sen efterår, vinter og tidlig forår: Brun, sort/rød, hvid/lyserød, sølv/sort – på blink, kystwoblere og fluer.

Sen forår, sommer og tidlig efterår: Sølv, hvid, sølv/blå, hvid/grøn, kobber – på blink, kystwoblere og fluer.

/Jari P.


Læs også om fiskepladsen ved siden af denne: Dania – Saltfabrikken…