Havbars, tag til Vestkysten når sommerørrederne er træge

Havbars

Havbars kan ikke fanges i Mariager Fjord, endnu… Men når sommer-ørrederne er træge og man trænger til spændende fiskeri efter fisk, som er ligeså stærke og velsmagende, som fjordens ørreder, så kan man tage til Vestkysten. Nuvel, smagen er ikke den samme, men mindst ligeså delikat.

Havbars kan fanges langs det meste af Danmarks vestkyst. Men fra Thorsminde og helt om til Grenen, er der flest. De kan fanges fra land, fra flydering, pontonbåd, fiskekajak eller båd. De jager sild, tobis og brisling m.fl. og er typisk at finde og fange fra juni til oktober. Men med de stadigt varmere somre, så ser det ud til, at der er tale om godt fiskeri allerede fra maj og derfra til langt ind i oktober. (Anno 2020)

Man kan fange havbars med mange forskellige agn, men et blink i sølv er vinderen langt de fleste gange. Fiskeriet er ikke kompliceret og også her, kan alle være med.

Læs mere om havbars og havbarsfiskeri fra Vestkysten i dette link: Fiskeri efter bars…

Fiskepladser til fangst af havbars tættest på fjorden

Svinkløv, Grønnestrand og Klim Strand, er alle gode fiskepladser til fangst af havbars. Alle fiskepladserne er ligeledes indenfor ca. 80 kilometers kørsel fra Hobro.

Alle 3 fiskepladser kan affiskes fra land. Men under de længste og varmeste somre, kan det betale sig at have noget at sejle i, for at komme længere ud. Især, hvis også vinteren har været varm. Under de omstændigheder er havbarsene længere fra land.

Man kan se en del fiskevideoer med fangster af havbars på denne side: Fiskevideoer…

Ønsker man en guidet fisketur efter denne spændende fiskeart, kan det bestilles igennem denne side i dette link: Fiskeguide… eller i linket til havbars.dk længere oppe…

Fisketuren eller den guidede fisketur, kan ikke gennemføres i kraftig vestenvind eller nordenvind. Grumset vand og store bølger er ikke optimalt til dette fiskeri.

/Jari P.


Havbarsen er en saltvandsaborre. Hvis man ikke ønsker at køre helt til Vestkysten for at fange en, kan man eksempelvis fange almindelige aborrer fra jolle Glenstrup Sø, tæt på Mariager Fjord. Læs mere her: Glenstrup Sø og lån eller leje af jolle…