Langsodde

Langsodde havørred

Langsodde er en lang stenet odde, som strækker sig ud til ca. midten af Mariager Fjord. Man kan fange fisk på begge sider af odden, samt ude for enden, hvor vandet er generelt dybere end langs den.

Det er muligt at fiske fra land hele vejen ud, men under højvande, kræves det minimum gummistøvler og helst waders. Her er dog tale om tidspunkter, hvor vandstanden er langt højere end normalen.

Fiskepladsen er flot og til tider givende, men er bestemt ikke den mest stabile fiskeplads i Mariager Fjord.

Strækningen efter odden, i retningen indad i fjorden, er mere stabil. Her kan både vadefiskes og fiskes fra land flere steder.

Badekar, stenrev, muslingebanker og tangbælter, udgør bundforholdende på denne fiskeplads.

Område + parkering ved Langsodde

Langsodde ligger vest for Stinesminde og lige ved Høllet.

Der kan parkeres her: Parkering

Tilgængelighed

Det er nemt at fiske i området, både fra land og via. vadefiskeri i waders. Fra parkeringspladsen går man langs høllet og ud til odden ad en sti.

Der er flere flade græs-områder, hvor madpakken kan nydes, når en fiskepause er tiltrængt.

Fra Høllet efter fredningsbæltet nævnt længere nede, er det en fordel at gå ud i vandet og fiske udover tangbæltet som følger strækningen. Længere ude mod Langsodde, bliver der dybere tæt under land og et stort badekar er at finde på indersiden. Selvom havørrederne i Mariager Fjord, ofte trækker tæt under land for at finde føde, så er det ikke tilfældet over den første sandede del her. Der er et hul ude mod den grønne bøje helt ude på odden. Der står ofte fisk. Lange kast skal ofte foretages for at nå derud.

I mange tilfælde er fiskeriet i dybt vand, et tilfældigt spil. Hvorfor, kan du læse mere om i denne artikel fra en anden spændende fjord i Danmark: De store havørreders gemmesteder…

Fredningsbælter

Helårs-fredning ved Høllet (Året rundt). For at se og læse mere – skriv Evt. Stinesminde eller Høllet i søgefeltet i dette link: Fredningsbælter i Fjorden…

Årstider

Året rundt kan der fanges fisk her. Aftenfiskeriet er, uanset årstid, at foretrække. Under de dage hvor himlen er mørk, er fiskeriet givende uanset tid på dagen.

En anden god aftenplads, ligger sjovt nok lige overfor på den anden side af fjorden. Pladserne er bygget op på nogenlunde samme måde, der er bare størrelses-forskel. Mariagerbugten er mindre. Læs mere om den: Mariagerbugten…

Anbefalede agn til Langsodde ved Mariager Fjord

Sen efterår, vinter og tidlig forår: Brun, sort/rød, hvid/lyserød – på blink, kystwoblere og fluer.

Forår, sommer og tidlig efterår: Sølv, hvid, sølv/blå, hvid/grøn – på blink, kystwoblere og fluer.

/Jari P.