Mariager Fjord Campingstrækningen

Mariager Fjord Campingstrækningen

Mariager Fjord Campingstrækningen, er en af de bedste og mest stabile fiskepladser i fjorden. Fra Mariager Camping og et par kilometer ind i fjorden til Silleborg Hage, udgør hele strækningen.

Er man ude efter en af de unikke fjordørreder, er dette absolut en plads værd at bruge tid på. Mariager Fjord Campingstrækningen, kaster hvert år flere af de helt store fjordørreder af sig, men i høj grad også havørreder i størrelse xxl.

Hvis du vil vide mere om fjordørrederne i Mariager Fjord, kan du læse denne artikel: Unikke fjordørreder…

Strækningen her, har både dybt og lavt vand tæt under land. De konstant varierende vanddybder, giver gemmesteder og huller til både havørreder, fjordørreder og alle deres byttedyr året rundt.

Område + parkering ved Mariager Fjord Campingstrækningen

Mariager Fjord Campingstrækningen, starter for enden af Mariager Camping i Mariager by.

Man må igennem campingpladsen, via. den offentlige sti imellem 07.00 og 22.00. Husk at vise hensyn til både campingpladsen og dennes gæster.

Der kan parkeres her: Parkering

Tilgængelighed

For dem der vælger at gennemfiske hele strækningen, er der kun en vej frem, og det er waders. Når man har gået det hele igennem, kan man gå ad en sti hele vejen tilbage. Dette i skoven, som er at se langs det meste af strækningen.

Nogle steder kan man vade godt 100 meter ud fra vandkanten, andre steder er vandet for dybt, bare 10-15 meter ude. Under lavvande bliver området hvori man kan vade naturligvis langt større, og ved højvande det stik modsatte.

Fredningsbælter

Der er ingen fredningsbælter langs denne strækning af Mariager Fjord.

Årstider

Året rundt kan der fanges havørreder og fjordørreder her. De kan desuden fanges på alle tidspunkter af døgnet i sommerhalvåret. inklusiv tidlig forår og sen efterår.

Nattefiskeriet om vinteren er ikke fangstgivende, i langt de fleste tilfælde, og er det eneste der skiller sig ud i forhold til, ikke at være givende.

Anbefalede agn til Mariager Fjord Campingstrækningen

Sen efterår, vinter og tidlig forår: Brun, sort/rød, kobber, sølv – på blink, kystwoblere og fluer.

Forår, sommer og tidlig efterår: Sølv, hvid, sølv/blå, hvid/grøn – på blink, kystwoblere og fluer.

/Jari P.


Læs også om strækningen, som ligger i forlængelse af Campingstrækningen: Frandsbjerg…