Randers Fjord

Randers Fjord

Randers Fjord byder på spændende havørredfiskeri, makrelfiskeri og fiskeri efter multe om sommeren. Fiskeriet efter multe og havørred, foregår typisk i den yderste del af fjorden om sommeren. (ca. 3-5 km. inde i fjorden og ud derfra.)

Makrellerne kan fanges langt inde i fjorden, samt helt ude.

Fjorden er et glimrende alternativ til Mariager Fjord om sommeren. De to fjorde ligger da også så tæt op og ned ad hinanden, at det tager ligeså lang tid at køre til Randers Fjord, som det kan gøre, at køre fra den ene side af Mariager Fjord, til den anden. Alt afhængigt af, hvor man er i fjorden naturligvis…

Sommerpladser i Randers Fjord

De mest kendte sommerpladser til fangst af multe og havørred i fjorden, er Udbyhøj Syd og Sækken, Campingstrækningen og Gammeldyb ved Udbyhøj Nord og Stenrevet.

Der er flere gode sommerpladser, men disse er de nævnte er de mest stabile.

Makrel fanges nemmest fra båd. Men Udbyhøj Nord Lystbådehavns stenmoler, er også gode steder at fiske fra, når der er makrel i Randers Fjord. Stenrevet ligeså.

I aftenskumringen jager makrellerne ofte i overfladen i strømskellene i fjorden. På den måde kan man se dem og sejle efter dem, når de flytter sig – og derved fange flere makrel. Det kræver oftest vindstille dage før de kan ses jage.

Den største og mest omfattende side om lystfiskeri i Randers Fjord er randersfjordguiden.dk. For at læse mere om sommermulighederne med mere i fjorden, kan du klikke ind på siden her: Lystfiskeri i Randers og omegn…

Småbådsfiskeri

Det er også muligt at fiske efter gedde, sandart og store aborrer i fjorden ved Randers. Det brakke vand længst inde, er ideel til lystfiskeri fra båd eller jolle.

Imellem og langs de store sivskove, inde i kanalerne og omkring øerne, kan de tre spændende fiskearter fanges.

Inde på siden om Randers Fjord, kan man også finde informationer om, hvor man kan leje en jolle og hvad der skal til for at fange fiskearterne i fjorden.

Rigtig god fornøjelse.

/Jari P.


Læs også om de gode sommerpladser i Mariager Fjord her: Sommerpladser…