Regler for lystfiskeri i Mariager Fjord.

Regler for lystfiskeri i Mariager Fjord kan man læse om her. Hvor der kan fiskes og hvad man kan fange.

Regler for lystfiskeri i Mariager Fjord, er kun en fordel at sætte sig ind i. Når der tales om regler indenfor lystfiskeri, er der både skrevne og uskrevne. De uskrevne handler mere om pli, respekt for natur og medmennesker, samt om hvor få eller hvor mange fisk, man kan tillade sig at hjemtage.

– At man gerne skal give hinanden plads til at fiske, er næsten selvsagt, men ikke for alle. Man gør sig selv og andre en tjeneste ved, at holde sig godt 70-100 meter væk fra en fiskende lystfisker. Mariager Fjord er stor og der er meget plads.

– Er man selv i gang med at fiske, måske i en bestemt retning under eksempelvis vadefiskeri, så er det aldrig rart at en anden lystfisker, vader ud foran en, og på den måde enten kommer først til de fisk, man måske fisker hen imod, eller skræmmer dem væk man håbede på at fange. Respekten man viser ved, at gå bagved en allerede ankommet lystfisker, er nødvendig og retfærdig.

– Hvor mange fisk man hjemtager, er der ingen regler for i Mariager Fjord. Men det er klart, at man som lystfisker må vise hensyn, omsorg og respekt for naturen. Der er ganske simpelt ikke plads til, at alle tager 5-10 ørreder med hjem hver dag. Det samme gælder for ålene i fjorden. Mange fisker ud fra et simpelt tankesæt der siger: Tag aldrig mere med hjem end du kan spise. (På dagen)

– Det at tage alt affald med hjem fra fisketuren – herunder fiskesnøre og andet, er en selvfølge. For nogen og desværre – absolut ikke for alle… At vi sviner naturen nok til i forvejen, via. menneskets forbrugs-behov generelt, er allerede for meget og nok i sig selv.

Naturen bliver bestemt ikke ved med at være et fristed og smuk at se på, hvis vi ikke samler op efter os derude.

De skrevne og lovpligtige regler for lystfiskeri i Mariager Fjord

Der er både helårs- og halvårs-fredningsbælter, man skal have styr på, inden man går i gang med at fiske. De fleste åer og bække, som løber ud i Mariager Fjord, er dækket af en sådan. Skriv – Mariager Fjord – i søgefeltet i dette link og se fredningsbælterne i fjorden: Klik her…

Hovedparten af de lystfiskere der fisker i Mariager Fjord, fisker efter havørreder og fjordørreder. Mindstemålet for dem er 40 cm. og de ørreder, uanset hvilken af de 2 arter, som er i gydedragt/yngledragt, er fredet fra d. 16. november – 15. januar. Begge dage inklusive.  Det betyder at man kun må hjemtage de ørreder, dette er typisk kun havørreder, som er blanke og har løse skæl.

Læs mere om mindstemålene for de forskellige fiskearter i Danmark, samt i Mariager Fjord: Klik her…

/Jari P.


Hvis du vil læse mere om denne prægtige fjord, er der her skrevet nogle af de helt gode tips, når fiskeriet drejer sig om Mariager Fjords havørreder og fjordørreder: Valg af pladser og agn…