Katbjerg Odde

Lystfiskeri ved Katbjerg Odde

Katbjerg Odde er en af de bedste fiskepladser i Mariager Fjord. Især når det kommer til fangst af de større- og helt store havørreder samt fjordørreder.

Fiskepladsen byder på lige så varierede bundforhold, som den omliggende natur omkring den. Bakket, frodig, fuld af sten og plantearter. Der er desværre reelt set kun 2-3 parkeringspladser i området. Men hvis de der besøger pladsen parkerer tæt og ordentligt, så der er plads til flere.

Da man kører på grusvej for at komme til pladsen og der er flere huse på vejen, også med børn, bør man køre forsigtigt hele vejen.

Område + parkering ved Katbjerg Odde

Katbjerg Odde ligger nord byen Katbjerg, imellem Mariager og Hobro.

Der kan parkeres her: Parkering

Tilgængelighed

Man kan fiske fra land langs hele strækningen/fiskepladsen. Uanset hvilken retning man går i. Det kan dog være en fordel at have waders på, da der få steder, nogen gange, kan være lidt sumpet. Desuden kan man også komme mere rundt, på de dele af strækningen hvor det er muligt at vade langt ud.

Både fluefiskeren og spinnefiskeren, vil kunne opleve kronede dage her i løbet af året. Men når det kommer til fangst af de store ørreder, er det mest effektive oftest, brugen af store blink eller kystwoblere. Små agn kommer oftere til kort overfor en stor havørred eller fjordørred. Især når der er tale om de, som har taget standplads på denne strækning. Læs mere om standpladser i de danske fjorde i denne artikel. Havørred standpladser…

Fredningsbælter

En halvårs-fredning mod øst, fra parkeringspladsen, er at finde. For at se og læse mere – skriv Katbjerg Odde i søgefeltet i dette link: Fredningsbælter i Fjorden…

Årstider

Man kan fange havørreder året rundt ved Katbjerg Odde. Hele strækningen rammer både dybt og lavt vand.

Anbefalede agn til Katbjerg Odde ved Mariager Fjord

Sen efterår, vinter og tidlig forår: Brun, sort/rød, hvid, sølv, sølv/blå – på blink, kystwoblere og fluer.

Forår, sommer og tidlig efterår: Sølv, hvid, sølv/blå, hvid/grøn, kobber – på blink, kystwoblere og fluer.

/Jari P.


Se også denne fiskeplads, som rent fiskemæssigt kan det samme som Katbjerg: Campingstrækningen…