Ørnedalsbugten

Ørnedalsbugten lystfiskeri

Ørnedalsbugten er en velbesøgt fiskeplads i Mariager Fjord. I vinterhalvåret kan man fange fisk overalt på pladsen, om sommeren er fiskeriet at foretrække ved den yderste del, hvor strøm og dybere vand både giver ilt og køligere vandtemperatur.

Denne fiskeplads i Mariager Fjord er fuld af variationer. Sandbund, stenbund (Småsten), tangpletter og bælter. Store muslingebanker, lavt vand og særdeles dybt vand, især længere ude på strækningen.

Også badekar (fordybninger i bunden tæt under land), kan findes her, samt revler.

Fiskepladsen ligger i et naturskønt område, hvor terrænet er ligeså varieret, som bundeforholdene under vandoverfladen.

Pladsen er kendt for stimer af havørreder, samt til tider ret store enkeltgående fisk.

Område + parkering ved Ørnedalsbugten

Ørnedalsbugten ligger 5 minutters kørsel fra Hobro. (Sydsiden)

Man kan parkere 20-30 meter fra fiskepladsen.

Der kan parkeres her: Parkering

Tilgængelighed

Det er muligt at fiske fra land flere steder, men man får adgang til langt mere fiskevand i waders. Det kan betale sig at affiske den inderste del af fiskepladsen, før der vades ud, uanset hvor man er på strækningen.

Alle fiskeformer/fangstmetoder er effektive her. Ofte er fiskeriet med mindre agn det mest givende i denne indre del. Uanset om der er tale om fangst af større eller mindre havørreder. Læs mere om fangstmetoderne og grejvalg til Mariager Fjord generelt i denne artikel: Grej til fjorden…

Fredningsbælter

Halvårs-fredning ved Kirkebæk. For at se og læse mere – skriv Ørnedalsbugten i søgefeltet i dette link: Fredningsbælter i fjorden…

Årstider

I Ørnedalsbugten kan der fanges havørreder og fjordørreder året rundt. Vinterhalvåret er dog at foretrække. Her er tale om efterår, vinter og forår. Om sommeren kan der dog være iltsvind i den inderste del af fiskepladsen og fjorden. Helt ude ved sejlrenden i den yderste del af strækningen, er i mange tilfælde undtagelsen. Man skal gå ca. 1,5 km for at nå derud.

Anbefalede agn til Ørnedalsbugten ved Mariager Fjord

Sen efterår, vinter og tidlig forår: Brun, sort/rød, hvid, sølv, sølv/blå – på blink, kystwoblere og fluer.

Forår, sommer og tidlig efterår: Sølv, hvid, sølv/blå, hvid/grøn, kobber – på blink, kystwoblere og fluer.

/Jari P.