Stinesminde

Stinesminde ved Mariager Fjord.

Stinesminde er en dejlig og til tider givende fiskeplads i Mariager Fjord. Der kan parkeres lige ved havnen, hvor der både er toilet, samt bord/bænkesæt. Skoven er at se, uanset hvilken side man vælger at gå til, hvilket giver fiskeriet en ekstra dimension.

Man kan i øvrigt fange fisk fra land. Typisk fra havnen, både i og omkring den dybe sejlrende lige udenfor.

Bunden er behagelig at gå på i begge retninger fra havnen, jævn og hård de fleste steder. Man skal dog altid være opmærksom på huller, render og større sten.

Vadefiskeri er generelt at foretrække på denne fiskeplads. Hovedsageligt fordi der er flere spændende lavvandsområder, som pryder strækningen i begge retninger fra havnen. Enorme muslingebanker er desuden at finde, lige til højre for havneudsejlingen.

Strækningen mod øst, altså ud af fjorden, er den længste. Mod højre/vest, møder man helårs-fredningsbæltet ved Høllet ret hurtigt. Desuden er selve Stinesminde også dækket af en halvårs-fredning. Læs mere om det længere nede i teksten.

Område + parkering ved Stinesminde

Stinesminde ligger få km. fra byen Oue, hvorfra vejen også fører til Stinesminde Havn og by derfra.

Der kan parkeres her: Parkering

Tilgængelighed

Brugen af waders er klart at foretrække. Men det er muligt at fiske og endda fange fisk fra havnen, samt flere andre steder fra land i området.

Fredningsbælter

Helårs-fredning ved Høllet (Året rundt). Halvårs-fredning ved Stinesminde. For at se og læse mere – skriv Stinesminde i søgefeltet i dette link: Fredningsbælter…

Årstider

Når der ikke er fredning ved Stinesminde, kan der fanges fisk uanset årstid. Man kan gå forbi halvårsfredningen, i retningen ud af fjorden, og fange fisk der. Ligeledes uanset årstid. Om sommeren er det en klar fordel at fiske aften, nat og tidlig morgen.

Anbefalede agn til Stinesminde ved Mariager Fjord

Sen efterår, vinter og tidlig forår: Brun, sort/rød, hvid/lyserød – på blink, kystwoblere og fluer.

Forår, sommer og tidlig efterår: Sølv, hvid, sølv/blå, hvid/grøn, kobber – på blink, kystwoblere og fluer.

/Jari P.


Besøg også denne fiskeplads, som er at finde på den anden side af Høllet – 5 min. fra denne fiskeplads. Langsodde…