Vive Havn

Vive Havn Lystfiskeri

Vive Havn er en meget besøgt fiskeplads i Mariager Fjord. Hvilket de fleste er efterhånden. Ikke desto mindre er der godt med havørreder på pladsen, i løbet af det meste af året.

Havørredfiskeriet her, byder i perioder på stimer af mindre ørreder, med enkelte større havørreder og fjordørreder imellem. Men der er ganske ofte også nogle af fjordens allerstørste eksemplarer at finde her. Fra 6 kg og op.

Fiskepladsen ved Vive Havn består af to ting. En strækning øst for havnen og en mod vest-sydvest.

Går man mod vest, møder man i starten en blødere bund. Derefter er der både tangbælter, muslingebanker og sten hist og her. Man skal dog være opmærksom på fredningsbælterne på fiskepladsen. Læs mere om dem længere nede…

Strækningen mod øst kan, hvis man vil, tage en helt om til Bilfragmenteringen, som er en del af denne fiskeplads.

Man kan fange havørreder allerede fra starten, ved at gå ud i vandet langs havnen og derfra fiske mod øst. De lange kast ud i det dybere vand, giver ofte fisk, men man snyder ofte sig selv for flere fisk, hvis man ikke affisker det lave vand inde bag en også.

Tangbælter, enorme muslingebanker, render, sten og badekar, kendetegner denne del af fiskepladsen ved Vive Havn.

Område + parkering ved Vive Havn

Fiskepladsen ligger lige syd for Vive by.

Parker her: Parkering…

Tilgængelighed

Brug waders for at kunne affiske denne fiskeplads ordentligt. Det er muligt at fiske fra land, men det er ikke nær så givende, som når man har adgang til hele fiskepladsen.

Fredningsbælter

Selve Vive Havn og området omkring, er omfattet af en halvårsfredning ved Vive Møllebæk. Længere mod vest møder man helårsfredningen ved Villestrup Å. Skriv Vive Havn i oversigtskortet på fiskeristyrelsens side for, at se og læse mere om fredningsbælterne: Klik her…

Årstider

Topsæsonerne for denne fiskeplads i Mariager Fjord er forår og efterår. Lige efter fredningsbæltets ophør samt lige efter. 1-2 måneder før og 1-2 måneder efter.

Sommersæsonen byder også på givende fiskeri. Nogle dage midt på dagen, andre dage kun morgen og aften.

Nattefiskeriet har også sine gode perioder her om sommeren.

Anbefalede agn til Vive Havn – Mariager Fjord

Sen efterår, vinter og tidlig forår: Brun, sort/rød, hvid/lyserød, hvid/grøn, sølv/sort – på blink, kystwoblere og fluer.

Sen forår, sommer og tidlig efterår: Sølv, hvid, sølv/blå, hvid/grøn, kobber – på blink, kystwoblere og fluer.

/Jari P.


Også fiskeri med orm eller levende fjordrejer er givtigt på denne fiskeplads. Læs mere om givende agn til havørrederne i fjorden generelt her: Fiskegrej til Mariager Fjord…